همانطور که بیت کوین همچنان در حال بلعیدن سیستم مالی سنتی است، ستون های این سیستم در حال ایستادگی هستند و هر کاری که می توانند برای متوقف کردن بیت کوین و بخش ارزهای دیجیتال در مسیر خود انجام می دهند.
Coin Bureau یک کانال یوتیوب با 2.09 میلیون مشترک، همه جزئیات ارز دیجیتال و همچنین سیستم مالی موجود را تجزیه و تحلیل می کند. بسیاری از اطلاعات زیر از یک ویدیوی اخیر در این کانال برداشت شده است.
بانک تسویه حساب های بین المللی
از BIS بعنوان یک بانک مرکزی برای بانکهای مرکزی نامبرده میشود که نشان میدهد چقدر این سازمان قدرتمند است. این بانک متعلق به 63 بانک مرکزی دیگر است که اعضای آن را تشکیل می دهند.
این موسسه از نظر فنی قدیمیترین موسسه مالی است که در سال 1930 به وجود آمد و قرار بود در سال 1944 به عنوان بخشی از کنفرانس برتون وودز و تأسیس صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی منحل شود.
در حال حاضر، یکی از مهمترین نقشهای BIS کمک به اعضای بانک مرکزی خود برای توسعه CBDC (ارزهای دیجیتال بانک مرکزی) است که میتواند به این بانکها این قدرت را بدهد که کنترل دارایی های مردم را در اختیار داشته باشند.
CBDCها این قدرت را خواهند داشت چرا که قابل برنامه ریزی هستند و به بانک مرکزی اجازه می دهند کنترل مطلق داشته باشد.
BIS کاملاً با ارزهای رمزنگاری شده مخالف است، شاید به این دلیل که این داراییهای دیجیتال خصوصی کاملاً کاری را که بانکهای مرکزی با CBDC خود انجام میدهند تضعیف میکنند.
با توجه به اینکه BIS باورنکردنیترین نفوذ و قدرت را در سیستم مالی موجود در جهان دارد، میتواند از آن برای اعمال فشار بر کشورهایی که ممکن است به فکر خروج از سیستم باشند استفاده کند.
FATF
یکی دیگر از سازمان های مالی که به شدت با BIS موافق است، FATF (گروه ویژه اقدام مالی) است. اعضای این سازمان متشکل از 40 کشور و ده ها موسسه مالی دیگر هستند.
FATF در ابتدا به منظور مبارزه با پولشویی تأسیس شد، اما اکنون وظایف آن بسیار گسترده است و هر چیزی را که تصور می کند ممکن است تأثیر منفی بر سیستم مالی جهانی داشته باشد، در بر می گیرد.
نحوه عملکرد آن به این صورت است که «توصیه هایی» را که صادر میکند، کشورهای عضو آن باید در قوانین مالی خود اجرا کنند. یکی از این توصیهها، قانون نسبتاً بدنام سفر بود که مؤسسات را ملزم میکند اطلاعات دقیقی را در مورد هر کسی که بیش از مقدار معینی پول ارسال یا دریافت میکند، جمعآوری کند که معمولاً حدود 1000 دلار است.
اگرچه FATF فقط «توصیههایی» میدهد، اما اگر کشورهایی وجود داشته باشند که رعایت نکنند، میتوانند خود را در فهرست سیاه FATF بیابند و این امر تجارت جهانی را برای یک کشور بسیار دشوار میکند.
در مورد اینکه چه کسی واقعاً توصیه های FATF را می نویسد، اصلاً مشخص نیست. همه مسئولان نامشخص هستند و تمام تصمیماتی که گرفته می شود پشت درهای بسته انجام می شود.
جالب اینجاست که طبق قوانین اروپا، مقامات FATF از پرداخت مالیات معاف هستند، نمی توان آنها را به خاطر هیچ جرمی دستگیر یا محاکمه کرد و الزامی به رعایت محدودیت های مرزی همه گیر ندارند.
FATF روابط قوی با وزارت خزانه داری ایالات متحده دارد و 2 نفر از 3 نویسنده توصیه های اخیر FATF در مورد ارزهای دیجیتال از خزانه داری آمده اند. بنابراین، ایالات متحده به شدت در آنچه FATF می گوید، نقش دارد.
این امر توضیح خوبی برای این این است که چگونه ایالات متحده در لیست سیاه FATF نیست، حتی اگر حداقل 40 درصد از کل پولشویی جهانی در این کشور انجام شود.
در مورد ارزهای رمزنگاری شده، FATF به دنبال ممنوعیت همه تراکنشهای همتا به همتا و همچنین انجام همین کار با ارزهای دیجیتال مرتبط با حریم خصوصی است. بنابراین رقابت برای پذیرش ارزهای دیجیتال به اندازه کافی وجود دارد که باعث شود FATF نتواند مسیر سیاستمداران خاص کشور را تغییر دهد.